ARGAN YAĞI NEDİR? NE İŞE YARAR?

ARGAN YAĞI NEDİR? NE İŞE YARAR? - Mühle Tıraş Kültürü

ARGAN YAĞI NEDİR? NE İŞE YARAR? 

Rutin bakımda kullandığımız bir ürün aynı anda ne kadar farklı ihtiyacımızı karşılıyor ise, yaptığımız yatırım değeri de o ölçüde artıyor. Artık bakım için tasarlanan ürünler, sadece tek bir amaç için değil çok fonksiyonlu, birden fazla ihtiyaca yönelik olacak şekilde sunuluyor.

Eğer kozmetik anlamda doğal ve çok fonksiyonlu bir ürün arıyorsak, “argan yağı ve diğerleri” demek aslında doğru olacaktır.

Kadınlar son yıllarda ünü açığa çıkan ve tedariki kolaylaşan argan yağının faydalarını keşfetmiş durumda. Peki argan yağının erkekler için de harika bir bakım ürünü olduğunu biliyor muydunuz?

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı, Fas’ta bulunan argan ağacının meyve çekirdeklerinden üretilen bir bitki yağıdır. Fas’ta “sıvı altın” olarak bilinen argan yağı, onlar için ulusal bir hazine, bizler için de mükemmel bir bakım ürünüdür.

Bu haklı ünün sebebi, içeriğindeki zengin E vitamini, antioksidan ve radikal temizleyicilerin yanında bulunan esansiyel yağ asitleridir.

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Kozmetik anlamda (topikal uygulamalar için) konuşacak olursak, argan yağı çok güçlü bir nemlendiricidir ve yatıştırıcıdır. Bu özelliği sayesinde cilt, dudak, tırnak ve saçları nemlendirmek amacıyla kullanılır.

  • Tıraş Sonrası

Argan yağı tıraş sonrası cildi yatıştırmak ve nemlendirmek amacıyla kullanılabilir. İçeriğinde zengin anti-enflamatuar özelliğine sahip bileşenler bulunur. Bu nedenle mükemmel bir yatıştırıcı olmasının yanında güçlü nem özelliğine sahiptir. Organik ve çok yoğun bir yağ olduğundan, cilde uygulanacak miktar 1-2 damlayı geçmemelidir. Az miktarda alacağınız yağı, avuç içinde ısıtıp cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

  • Nemlendirici

Argan yağı antioksidan, E vitamini ve esansiyel yağ asitleri bakımından çok zengin bir yağdır. Bu doğal içerikler, cilde mükemmel nem vermenin yanında çevresel etkilere karşı da korur. Nemi cilde hapsetmenin yanında serbest radikallerden, UV radyasyonu gibi

zararlı etkilerden korumaya yardımcı olur. Mühle argan yağı F vitamini içeriğiyle sunulur. F vitamini cildinizi korumak, nemi tutmak ve kirleri cildin dışında tutmaya yarayan lipit dengesini de optimize eder.

Ciltte hızlı emilen bir yağ olduğundan, ellere, ayaklara, tırnaklara, yüze nem vermek için kullanacaksanız, doğru miktar kullanımı önemlidir. Az kullanırsanız kuruluk hissi devam edecek, çok kullanırsanız ise, rahatsız olacağınız bir yağlılık hissi oluşabilir. Organik argan yağını 1-2 damla olacak şekilde az miktarda ilgili bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

  • Saç Bakımı

Argan yağı, yağ asitleri ve E vitamini bakımından zengin olduğundan, saça nem vermenin yanında daha fazla parlaklık ve kayganlık sağlar. Elastikiyetini artırır, direnç kazanmasına yardımcı olur, Argan yağı bilinen bu özellikleri ile birçok şampuanın içinde faydalı bileşen olarak kullanılmaktadır.

Argan yağını 1-2 damla şampuanınızın içinde karıştırabilir, ya da duş sonrası ıslak saçlarınızın uçlarına az miktarda sürebilirsiniz. Eğer yağlı saç tipine sahipseniz, saç diplerinize fazla sürmeniz, yağlı bir görüntüye neden olabilir. Bu nedenle, yıkanmadan birkaç saat önce saçlarınıza uygulayarak nem bakımı yapabilir ardından yıkayabilirsiniz.

Argan Yağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Mühle Argan yağı, Fas’lı Kadın Kooperatifleri tarafından adil ticaret esasına göre elde edilen, geleneksel yöntemlerle elle preslenerek üretilir. Bu nedenle Mühle argan yağı sentetik koruyucu, koku ya da renklendirici içermez.

Piyasada “Argan Yağı” ya da “Organik Argan Yağı” adında birçok ürün mevcuttur. Öncelikle bilinmesi gereken, argan yağı üretiminin hiç de kolay olmadığıdır. Kıymeti hasebiyle saf argan yağı bulunması zor ve pahalı bir yağ türüdür. Bu nedenle eğer uygun fiyatlı ve saf olduğu belirtilen bir argan yağı ile karşılaşırsanız, satın almaya karar vermeden önce içeriğini dikkatlice araştırmanız faydalı olacaktır.

Seçeceğiniz argan yağının öncelikle marka bilinirliğine, üretim yerine ve “organik” ya da “saf” gibi iddialarının olup olmadığına dikkat edin. Mühle argan yağı, Almanya’da bulunan ve kar amacı gütmeyen, Sanayi ve Ticaret Firmaları Derneği BDIH sertifikalıdır. Organik bir cilt bakım ürünüdür ve organik sertifikalı olması sebebiyle diğer Mühle organik serisi gibi zengin içeriğiyle öne çıkan bir üründür.

organik erkek bakımı

Mühle Organik Bakım serisi ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES