TIRAŞ KÖPÜĞÜ MÜ TIRAŞ KREMİ Mİ?

TIRAŞ KÖPÜĞÜ MÜ TIRAŞ KREMİ Mİ? - Mühle Tıraş Kültürü

Araştırmalar ve kullanıcı deneyimlerine bakıldığında tahrişsiz bir tıraş için tıraşa hazırlık ve köpük aşamasının çok önemli olduğu artık herkesçe bilinen bir gerçek. Yüze köpük sürmek, cildin ve kılların yumuşamasını sağladığından ve kılları kaldırarak uyardığından daha konforlu tıraş sağlıyor. Ayrıca jilet ile cilt arasında tampon görevi görerek, jiletin yüzde daha rahat ilerlemesini sağladığından tahrişsiz bir tıraş veriyor. Peki jeli mi, köpük mü, tıraş kremi mi yoksa tıraş sabunu mu?Farkları nelerdir? Hangisini kullanmalıyız?

Tüm bunlar ve daha fazlası için yazımızı okuyun. 

 İçerik:

  1. Jel – Köpük veya Krem – Hangisi?
  2. Tıraş Kremi ve Jel-Köpük Arasındaki Farklar
  3. Tıraş Kremi mi Yoksa Tıraş Sabunu mu?
  4. Tıraş Kremi ve Tıraş Sabunu Arasındaki Farklar

Jel - Köpük veya Krem - Hangisi?

Elde edilen tıraş köpüğü yukarıda da bahsedildiği gibi, tıraş esnasında cildi ve kılları yumuşatıyor ve tampon görevi görerek sürtünmeyi minimize ettiğinden tahrişsiz bir tıraş sağlıyor. Tıraş köpüğü elde etmek için farklı içerikte ve özellikte ulaşılabilecek çok sayıda ürün mevcut. 

Bizlere sunulan her ürün, hayat akışımız, gelir seviyemiz, ihtiyaçlarımız ve kullanım alışkanlıklarımız göz önünde bulundurularak tasarlanıyor. Tıraş köpüğü elde etmek için bulabileceğimiz ürünler de bu parametreler düşünüldüğünde çeşitlilik gösteriyor. 

Yapılan pazar araştırmalarına göre, tıraş köpüğü ve tıraş jeli hayatı hızlı yaşayan, tıraş ritüelini en kısa sürede tamamlayıp bitirmek isteyen, hızlı tüketim ürünlerine daha yatkın erkekler tarafından tercih ediliyor. Tıraş kremi, köpüğü pratik şekilde elde etmek isteyen, sık seyahat eden, erkekler tarafından tercih ediliyor. Tıraş sabunu ise günlük hayat akışında tıraş ritüeline belirli zaman ayıran, hızlı tüketim ürünlerinden ziyade uzun kullanım ömrüne sahip ürünleri tercih eden erkekler tarafından tercih ediliyor.

Peki sonuçta bu ürünlerin hepsi köpük yapıyorsa, hangisini kullandığımızın bir önemi var mı? Evet, çok büyük önemi var hem de. 

Baştan belirtelim ki, biz ucuz hızlı tüketim ürünlerinden daha çok, uzun kullanım ömrüne sahip, sürdürülebilir ve temiz içerikli ürünlerin kullanılması gerektiğini savunuyoruz. Şimdi nedenlerinden bahsedeceğiz.

Jel mi Köpük mü?

Tıraş jeli ve tıraş köpüğü arasında kısaca şöyle farklar bulunuyor. Tıraş köpüğü daha hızlı ve durulaması kolay köpük sağlarken; tıraş jeli daha yoğun ve kaygan bir forma sahip. Bize göre iki seçenek de ıslak tıraş ve cilt için ideal değil.

Tıraş Kremi ve Jel-Köpük Arasındaki Farklar

 TIRAŞ JELİ VEYA KÖPÜK TIRAŞ KREMİ
Genelde alkol bazlıdır Çoğu alkol içermez
Ucuzdur ve yoğun kimyasal içerir Daha cilt dostu ve doğal içeriklerden elde edilir
Genellikle cildi aşırı kurutur Sakalı ve cildi yumuşatır
Islak tıraş için "doğru" bir araç değildir Sakalı yumuşatmak için kullanılan su yüzde kaldığından doğru ve gerçek bir ıslak tıraş deneyimi sağlar
Havayla doludur bu nedenle rahat ve yakın bir ıslak tıraş için gereken kayganlığı, yağlamayı sağlamaz Genellikle cilde nazik davranan esansiyel yağları içerdiğinden rahat bir tıraş sağlar
Havayla dolu olması başka bir problem daha yaratır: bu köpüğün kılları dik tutmasını zorlaştırır. Bu da tıraş sonrası tahrişe neden olur Kılları kaldırarak tahrişsiz bir tıraşa katkıda bulunur
Koku için esansiyel yağlar yerine ucuz olduğundan sentetik parfümler kullanılır Doğal içeriği ve kremsi yapısı sayesinde zengin bir köpük elde edilebilir

 

Tabloyu incelediyseniz ve hala düşünceleriniz netleşmediyse size şu tavsiyeleri verebiliriz. Cildinize süreceğiniz her ürünün içeriğini inceleyin. Ucuz ürünlerin içeriğindeki yoğun kimyasal maddeler cilt dostu değildir ve tıraşa pozitif bir katkısı yoktur. Kısa kullanım ömrü yüzünden sizi bir döngü içinde sürekli yeniden tüketime zorlarlar.

Tıraş Kremi mi Tıraş Sabunu mu?

Peki, krem mi sabun mu kullanmalıyız? Arasındaki farklar nelerdir? Biri diğerinden daha mı iyidir? Şimdi bu soruların yanıtlarına bakalım.

Tıraş kremi, macun benzeri kıvamıyla yumuşak bir maddedir. Kısmen krem kabı benzeri kaplarda veya genelde tüplerde sunulur. Islak tıraş alışkanlığına sahip çoğu erkek, ucuz aeorosol içerikli ürünlerin yerine geleneksel tarzda krem ya da sabun ile tıraş köpüğü elde ediyor. Tıraş kremleri, ıslak tıraş fırçalarıyla birleştiklerinde oldukça kısa sürede köpük oluşturabiliyorlar. Ayrıca tıraş kremlerinin kokusu, tıraş sabunlarından daha uzun süre kalma eğiliminde oluyor. Tıraş kremleri yapılarında sabundan daha fazla su barındırıyorlar.

Tıraş sabunları kremlerden daha sert bir forma sahip genelde yuvarlak formda sarılmış şekilde bulunurlar. İçeriğindeki gliserin ve yağ bazları sayesinde tıraş sırasında cildi kayganlaştırırken, nemli kalmasını da sağlıyorlar. Tıraş sabunları ile köpük oluşturmak, kremlerden biraz daha fazla uğraş gerektiriyor. Ancak daha fazla uğraş gerektirse de, köpük daha uzun süre kalma eğiliminde oluyor. Tıraş sabunları ile elde edilen köpük kremlerden elde edilen köpüklere göre daha uzun süre formunu koruduğundan daha az sıklıkla yenilemek gerekiyor.

Tıraş Kremi ve Tıraş Sabunu Arasındaki Farklar

 TIRAŞ SABUNU  TIRAŞ KREMİ
Sert Yumuşak
Köpük oluşturmak için daha fazla çaba gerekir Köpük oluşturmak için daha az çaba gerekir
Oluşan köpük daha tok ve kararlıdır Oluşan köpük daha bol görünümlü daha az kararlıdır
Kullanım ömrü daha uzundur Kullanım ömrü daha kısadır
Koku daha kısa sürede uzaklaşır. (Bu hassas ciltler için daha iyidir.) Kokusu daha uzun süre ciltte kalır

 

Yani sonuç olarak tıraş kremi ile tıraş sabunu birbirinden daha üstün değil. İkisinin de özellikleri kendine has olduğundan kişisel tercihleriniz ve kullanım alışkanlıklarınıza göre seçim yapmanız mümkün. Metal kutulara hava ile basılmış, ağır kimyasal madde içeren tıraş köpüğü ya da tıraş jellerini tavsiye etmiyoruz. Tıraş kremi veya tıraş sabunundan birini mutlaka, gerçek ve sağlıklı bir ıslak tıraş için tıraş ritüelinize dahil etmelisiniz.

RELATED ARTICLES