Mühle Tıraş Ürünlerinde Kullanılan Materyaller

Mühle, doğal ve değerli materyaller ve sadece en yüksek kalitedeki ham maddelerden ürettiği tüm ürünlerinin kalitesini garanti eder. Yapılan seyahatler esnasında doğadan ilham alınarak kullanılan malzemeler, Mühle’nin ürünlerini pazardaki diğerlerinden ayırır ve benzersiz kılar.
    
Mühle geleneksel Alman el işçiliği, kıymetli malzemeleri, en yüksek kaliteli ham maddeleri ve inovatif tasarım diliyle sizlere geniş çapta rakipsiz ıslak tıraş ürünleri sunar.

Farklı zevklere sahip ve kendine değer veren her erkeğin, kendinden bir şeyler bulabileceği tasarım ıslak tıraş ürünlerini keşfedin.
Metal_krom_kaplama

Metal - Krom

Krom olmasaydı, dünya cazibesinden çok şey kaybederdi. Parıltılı mükemmellik, MÜHLE koleksiyonunda anahtar roldedir. Krom kaplama; materyallerin güzelliğini daha da ön plana çıkarmak için neredeyse tüm ürünlerimizde uygulanan bir basamaktır.

Islak tıraş aksesuarlarımızda işlenen son kat, en yüksek kaliteyi içerir. Malzeme korozyona dayanıklı, çok uzun ömürlü, lüks ve cazibeli bir parlaklığa sahiptir.

Metal - Rosegold

Kırmızı altınla kaplanan yüzeyler göreceli olarak renklerinde ve etkilerinde daha sıcaktır. Yumuşak kızıl parlaklık, daha sıradan olan sarı altından daha yüksek bakır içeriği olan bir alaşımın ürünüdür.

Ürünün alt ve üst ucuna kaplanan krom kusursuz şekilde parıldarken, kırmızı altın yüzeyi hoş bir kontrast sağlamaktadır.
Muehle_04_20200859-1
hartel-mirko_muehle_editorial_74_edit_1

Paslanmaz Çelik

ROCCA: Mühle’nin ilk ve tek paslanmaz çelik serisidir. En ince ve en dayanıklı paslanmaz çelikten üretilmiştir. Fakat gösterilen bu çabaya değer: ürünler özellikle sağlam ve dayanıklıdır. Saten veya çok ince mat kaplama, sadece dokunduğunuzda değil, aynı zamanda elegant ve hoş görünümüyle izlerken de size kendinizi iyi hissettirir. 

ROCCA adı (İtalyancada kale), en iyi malzemeleri ve aynı zamanda bir MÜHLE ürününün ömür boyu sizinle kalacağı manasını taşır.

Anotlanmış Alüminyum

Yeni HEXAGON serisi… Mühle yeni Hexagon serisi için ünlü Berlin tasarımcısı Mark Braun ile işbirliği yaptı. Sonuç? Ustalıkla orantılı en iyi tıraş ürünleri – fakat hiç de klasik değil- . Neden mi? Çünkü ürünlerin her birinin altıgen profili, çağdaş ve ergonomik tasarımı, iyi bir tutuş ve işlevsellik sağlamak için geleneksel ve tamamen pratik unsurlarla birleştirildi. 

Yepyeni ama yine de tanıdık: Tutacak yerinin mat kaplaması bile yeni ve sade bir gravür gibi (tıpkı Myriad Pro yazı tipinde). Elbette bu ürünler de diğerleri gibi Mühle’nin içinden geçer: tıraş makinesi, ikonik R89 ile aynı ek parçaya sahiptir. Koleksiyonu kaplayan ek bir detay ise, Mühle’nin mükemmel olduğu bir iş: yani krom kaplamadır.
Adsiz_tasarim_23
Muhle_ust_kalite_recine

Üst Kalite Reçine - Renk Karışımı

Yüksek kalitede reçine, yüzeyi ayrı ayrı işlenen ve rafine edilen özel bir materyaldir. Bu materyal, birçok çekici renklerde modern ve klasik tasarımlara geniş bir yelpazede imkan tanır.

Başlarken, fırçalara ve tıraş bıçaklarına katı çubuklardan estetik şekilleri verilir. Ardından her bir çalışma parçası yüzeyinin özel parlaklığını kazanması için, bir kaç defa cilalama işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem modellere hoş bir his kazandırır ve uzun yıllar onların güzelliğini korur. Plastikten daha değerli ve daha dayanıklı olan reçine dokusuyla Mühle’nin paletinden samimi seçkiler eşleştirilir.

Dişbudak Ağacı

Kayın ve meşenin yanında, doğal dişbudak ağacı yöreye özgü en önemli geniş yapraklı türdür. Bu ağaç Avrupa’da, özellikle kuzey bölgelerinde bulunur.

Biz kendi amaçlarımız doğrultusunda elde ettiğimiz ahşabı, kısa süreli fakat çok yüksek derecede ısıya tabi tutarız. Bu süreçte ahşap, suya karşı dayanıklılık kazanır ve kendi kahverengi rengini alır. Yüzeyin doğallığını korumak için ahşap sadece yağla muamele edilir, vernikleme yapılmaz. Bu sayede ahşap suya karşı mükemmel bir dayanıklılık ve uzun ömürlü olma özelliği kazanır.
Disbudak_agaci
Erik_agaci

Erik Ağacı

Tasarımcılar, tornacılar ve oyma ustaları erik ağacını çok uzun bir süre önce keşfetmişlerdir. Onlar bu malzemeyi mobilyaların, müzik enstrümanlarının ve araç gereçlerin yapımında kullanırlar. Biz ise erik ağacını, ilginç bir renge ve canlı bir dokuya sahip olduğu için koleksiyonumuza dahil ettik. 

Sağlam, sert ve yerli bir ağaç olduğundan, sürdürülebilirliği de bizim için ek bir avantaj haline geldi. Ürün, suya karşı dayanıklı olmasını sağlamak için yüzey yağ ile mühürlenir. Ortaya çıkan yumuşak parıltısıyla da son derece çekici bir görünüm kazanarak sizlere sunulur.

Bataklık Meşesi

Bu malzeme; yüzyıllardır bataklık altında bulunduğundan ve çok çeşitli değişim süreçlerine maruz kaldığından, oldukça nadir bulunur ve çok kıymetlidir. Bu değişim süreçleri sayesinde ahşap doğal yollarla korunmuş olur ve uzun ömürlüdür. Bataklık içinde uzun süre durduğundan koyu renkli bir görünümü vardır. Ağaç gövdelerinin azlığı, bu malzemeye nadirlik kazandırır ve değer katar. 

Ahşap kahverengi, koyu kahverengi ve siyah-kahverengi renkleri arasında farklılık gösterir. Az sayıda kullanılabilir gövdelerden kare parçalar alınarak işleme başlanır ve daha sonra bunlar sap malzemesine dönüştürülür. Özel yağlarla bir kaç defa yapılan cilalama işleminden sonra ipeksi-mat bir görünüm kazanır ve sızdırmazlık özelliği kazanır.
hartel-mirko_muehle_kosmo_74_edit
Zeytin_agaci

Zeytin Ağacı

Antik çağlardan beri zeytin ağacı, sıcak rengiyle ve sıradışı karakteristik özellikleriyle her zaman değerini korumuştur. Genellikle akdeniz bölgesinde yetişen bu ağaç türü, yüzyıllar boyunca sanatsal objeler ya da dayanıklı ürünler yapmak için kullanılmaktadır.

Kullandığımız zeytin ağaçlarının şekil verilmeden önce dikkatli şekilde aylar boyunca kurutulması gerekmektedir. Daha sonra yüzeyler özel yağlar ile mühürlenir ve cilalanarak yumuşak bir doku kazanır. Bu işlemden sonra ahşabın özellikle zarif, bal rengi granüllü dokusu ortaya çıkar.

Funda Ağacı

Bu malzeme, uzun yıllardan beri tütün severlerin ve oyma sanatıyla ilgili olanların favorisi olmuştur. Fakat bu ahşabın sadece Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki türünden elde edildiğini çok az kişi bilir. 

Tıraş bıçakları ve fırçaları için kullanılacak canlı granüllü yapıdaki ahşabın işlenmesi, öncelikli olarak pişirilme işlemiyle başlar. Ancak bu işlemden sonra kırmızı-kahverengimsi güzel rengi elde edilebilir. Çatlaklar ve kalıntılarından arındırılan parçalara daha sonra zımpara ile şekil verilir, elle mumlanır ve cilalanır. Böylelikle işleme süreci titizlikle tamamlanmış olur.
Funda_agaci
Karelya_hus_agaci

Karelya Huş Ağacı

Karelya huş ağacı Mühle ürünlerine uzak kuzey bölgelerinden gelmektedir. Sert hava koşullarına bağlı olarak ağaç çok fazla büyüyemez ve ahşabın kendine has oldukça zengin, granüllü bir yapısı vardır. Değerli bir tür olan karelya huş ağacını, sanatçılar dekoratif objeler tasarlamak için uzun yıllar boyu kullanmışlardır.

El ile seçilen kare ahşap parçaları, döndürülerek kazınır. Sadece seçilen en iyi parçalar işlenir, sabitlenir ve özel prosedürlerle kaplanır. Böylece ahşap aşınmaya karşı dayanıklılık kazanır ve su geçirmez hale gelir.

Mazı Ağacı

İnce tahılımsı ya da damarlı dokusuyla kızıl kahverengiden kırmızımsı rengiyle: Mazı ağacı dünyadaki en değerli ve en güzel ahşap olarak bilinir.

Ağaç ilk defa yaşamını yitirdiğinde, yapısındaki granüller hatırı sayılır bir boyuta ulaşmıştır. Bu sebeple yumrular, bulunmak ve açığa çıkarılmak için gizlenmişlerdir. İşlenecek tüm parçalar elle seçilir ve elle şekil verilir. Ürünlerde, canlı granüllü yapıyı en iyi şekilde gösterebilen parçalar kullanılır.

Parçalar tutacak malzemelerine dönüştürülürken, özel bir prosedürle yüksek kalitedeki reçinelerle kaplanır ve stabilize edilir. Bu işlemler malzemeyi aşınmaya ve suya karşı dayanıklı hale getirir. Nihayetinde ise, damarlı yapıların en güçlü şekilde vurgulandığı oldukça parlak bir yüzey elde edilir.
Mazi_Agaci
Adsiz_tasarim_22_b8baad1e-25d8-46b5-a90b-8b56d766c700

Alüminyum - Siyah

Seyahat tıraş bıçakları ve tıraş fırçaları alüminyumdan elde edilmiştir.

Alüminyum, yüzeyi sertleştirmek, su ve darbelere karşı dayanıklılığı artırmak için kullanılmıştır.

Porselen

Antik Çin zamanlarından beri var olmasına rağmen, Avrupa’da ‘beyaz altın’ olarak bilinen porselen, ilk defa 1708 yılında üretilmeye başlanmıştır. Oldukça değerli ve elegant olan bu materyal, üretimin başlangıcından sonuca ulaşma aşamasına kadar son derece titizlikle muamele görmelidir. 

Her bir parçaya öncelikle şekil verilir, ardından sırlanır ve el ile ısıtılır. Daha sonra, üst ve alt parçalar krom kaplı pirinç parçaları ile birleştirilerek eşleştirilir.
hartel-mirko_muehle_edition_64_edit