MÜHLE SİLVERTİP FİBRE® SENTETİK TIRAŞ FIRÇALARI

MÜHLE SİLVERTİP FİBRE® SENTETİK TIRAŞ FIRÇALARI - Mühle Tıraş Kültürü

Yüzyıllar boyunca, tıraş olan erkekler tıraş sabunlarından elleriyle köpük elde ediyorlardı. Daha sonra 1650’li yıllarda çok daha etkili ve iyi köpük yapan, devrim niteliğinde bir araç icat edildi: tıraş fırçası! Islak tıraşın sayısız faydalarından ve tıraş fırçası kullanımının cilt problemlerinin nasıl önüne geçtiğinden diğer yazılarımızda bahsetmiştik. Şimdi Mühle’nin Silvertip Fibre® sentetik tıraş fırçalarının özelliklerinden bahsedeceğiz.

Mühle 1945 yılında kurulduğu ilk günden bu yana farklı kıl tiplerinde tıraş fırçaları üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Mühle kullanıcıların neden ağırlıklı olarak sadece doğal kıllı fırçaları tercih ettiklerini sorgulamaya başladı. Geldikleri nokta şu oldu: Tıraş fırçaları arasında gerçekten iyi performans gösteren ve özellikle ıslak tıraş için tasarlanmış bir sentetik fırça tipi yok! Markanın inovasyona değer veren yöneticileri, bu enteresan gerçeği gördükten sonra işe koyulup araştırmalara başladılar ve 2015 yılında yepyeni bir ürün ile ortaya çıktılar: Dünyada bir ilk olan, Mühle’nin patentli icadı Silvertip Fibre® kılı! Bu kıl tipi, neden dünyada bir ilk ve özellikleri nelerdir şimdi bunlardan bahsedelim.

Öncelikle ıslak tıraşta tıraş fırçasını “iyi” yapan nitelikler hakkında konuşmamız gerekiyor.

Tıraş fırçası seçerken ısı tutma kapasitesi, su tutma kapasitesi, yumuşaklığı, köpük elde etme süresi vb. parametreleri göz önünde bulundurarak karar veriyoruz. Şimdi Mühle sentetik tıraş fırçasını bu parametreler üzerinden inceleyelim.

Su Tutma Kapasitesi

Bilindiği gibi, bir tıraş fırçası kılı bünyesinde ne kadar fazla su tutabiliyorsa o kadar kısa sürede ve kalın köpük yapıyor. Birçok kullanıcı da bu anlamda sentetik tıraş fırçasına ön yargıyla bakıyor.

Bu noktada Mühle’nin Silvertip Fibre® kıllı tıraş fırçaları, şaşırtıcı şekilde porsuk fırçalar ile yarışacak nitelikte. Kullanıcı deneyimleri ve bizim de denemelerimize bakıldığında, Mühle sentetik tıraş fırçalarının su tutma kapasitesinin porsuktan aşağıda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha az tıraş kremi veya sabun kullanarak çok kısa sürede nasıl zengin bir köpük elde ettiğinize şaşırabilirsiniz.

Isı Tutma Kapasitesi

Bir diğer faktör olan ısı tutma kapasitesine bakıldığında Mühle sentetik tıraş fırçası ortalama bir performans gösteriyor. Kılın yapısı gereği, boz porsuk kıllı fırçalar sentetik fırçalardan daha iyi ısı tutabildiklerinden bu noktada daha iyiler.

Yumuşaklık

Kullanıcılar tıraş fırçalarının kıllarının yüze batmamasını ama aynı zamanda da masaj etkisinin keyfini yaşamak istiyorlar. Bu noktada Mühle Silvertip Fibre® sentetik tıraş fırçasının rakipsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fırçanın kılları gerçekten çok yumuşak, bu yüzden özellikle hassas ciltlere bu fırça tipini öneriyoruz. Aynı zamanda kuvvetli backbone’un yarattığı masaj etkisi gerçekten başarılı. Çeşitli kullanıcı deneyimlerinin yanında Cihan Keskin’in yaptığı incelemede de Silvertip sentetik fırçalarda bu etkiyi vurguladığını görebilirsiniz.

Kuruma süresi

Mühle’nin Silvertip Fibre® kıllarının en önemli özelliği: çok hızlı kuruyorlar!

Bilindiği gibi tıraş fırçasını kullandıktan sonra standına asarız ve kurumaya bırakırız. Mühle’nin sentetik kılları, doğal kıllar kadar emici değildir. Bu nedenle özellikle sık seyahat ediyorsanız, mutlaka Silvertip Fibre® kıllı tıraş fırçası edinmenizi öneriyoruz. Bu fırçalar çok hızlı kuruma özelliği sayesinde muhafaza ettiğiniz kap ya da çantanın içinde asla koku yapmıyor. Bakımı da doğal kıllı fırçalardan kolay olduğundan seyahat için tasarlanmış tüm tıraş fırçaları Silvertip Fibre® kılından yapılıyor.

Mühle sentetik tıraş fırçalarının diğer özelliklerine bakacak olursak, kullanım ömürleri doğal kıllı fırçalara göre daha uzun. Bir doğal kıllı tıraş fırçasının yaklaşık ömrü 7 yıl iken, sentetiklerde bu süre 10 yıla kadar varıyor. Bunun yanında sentetik fırçalar daha ekonomik.

Bakım şartlarını incelemek gerekirse, ilk kullanım öncesi ve sonrası sentetik tıraş fırçalarını temizlemek, porsuk ya da domuz kılı fırçalara göre daha kolay. Fazla emici olmadıklarından ve kolay temizlenip kuruduklarından dolayı da, zamanla kıl dökme riski çok daha az. Tabi vegan kullanıcılarımızın güvenle aldıkları Silvertip Fibre® tıraş fırçalarının, sürdürülebilir ve doğa dostu olduklarını da vurgulamak gerekiyor.

Aşağıdaki tabloda kullanıcı deneyimlerine göre hazırlanmış genel bir karşılaştırma tablosunu inceleyebilirsiniz. 

Puanlama 1-5 arasında olup, en yüksek puan 5, en düşük puan 1’dir. 

SİLVERTİP FİBRE® SENTETİK KILI SİLVERTİP BAGDER PORSUK KILI
Su tutma (iyi köpük) 5 5
Isı tutma (gözenekleri açma) 4 5
Yumuşaklık (konfor) 5 4
Çabuk Kuruma (taşınabilirlik) 5 3
Çabuk köpük yapabilme 5 4
 Peeling (ölü deriyi soyma) 4 4
Maliyet $$ $$$
Ömür Daha uzun Daha Kısa

 

Mühle Silvertip Fibre® tıraş fırçaları, ısı tutma dışında tüm özellikleriyle doğal kılların karşısında güçlü bir rakip. Genel anlamda değerlendirildiğinde ise ekonomik ve daha uzun ömürlü olmalarıyla bize göre fazlasıyla avantajlı.

RELATED ARTICLES