Tıraş Fırçası Nasıl Seçilir?

Tıraş Fırçası Nasıl Seçilir? - Mühle Tıraş Kültürü

Tıraş Fırçası Nasıl Seçilir? 

Konforlu ve sorunsuz bir tıraş için bir tıraş fırçası edinmeye karar verdiniz. İncelemeye başladığınızda gördünüz ki, porsuk kılı, sentetik kıl ya da domuz kılından pek çok seçenek var. Bu çeşitlerin de kendi içinde farklı boyutları var ve fiyatları da oldukça farklılık gösteriyor. Peki, bu kadar çeşit arasından hangisini seçeceksiniz? Farkları neler ve kendi tıraş rutininiz için en doğru fırçayı nasıl bulabilirsiniz? Hepsinin cevabı aşağıdaki videoda...

  

Bu video için hazırladığımız "Fırça Seçiminde Kriterler" tablomuzu buradan da inceleyebilirsiniz. 

Tıraş Fırçası Seçiminde Kriterler

Unutmayalım, her tıraş fırçası bizi tıraşa en iyi şekilde hazırlamak için tasarlanmıştır. Hepsi işlevini gerektiği şekilde yerine getirir. Farklı kıl tipleri arasında teknik performans ve hissiyat farkı vardır. Fiyatları arasındaki farklılık, kılların kalitesi ve sap materyalinden kaynaklanır. 

Kendi cildinizi ve tıraş alışkanlıklarınızı gözden geçirin:

  • Hassas bir cildiniz mi var? Yoksa normal ya da sert mi? 
  • Kıl tipi olarak hayvan kılı mı yoksa sentetik kıl mı tercih edersiniz? Vegan kılları kendinize daha yakın mı hissediyorsunuz? 
  • Tasta mı köpürtme yapıyorsunuz yoksa yüzünüzde mi? 
  • Ne kadar bir bütçe ayıracaksınız? 
  • Fırçanızın hemen kuruması sizin için önemli mi? 

Lütfen sizin için hazırladığımız "Tıraş Fırçası Nasıl Seçilir?" konulu videoyu izleyin. Bu kriterleri kendinize göre gözden geçirin. Ardından kendinize en yakın bulduğunuz fırçayı tıraş rutininize ekleyin!

Unutmayalım, bazen kendimiz için en doğrusunu bulmak, ancak bir kaç çeşidi denemekle olabilir. Önemli olan sorunsuz ve keyifli bir tıraş almaktır. 

Alacağınız fırçaya karar verdikten sonra bilmeniz gereken iki başlık daha var: 

>>> YENİ BİR TIRAŞ FIRÇASI İLK TIRAŞ ÖNCESİ NASIL HAZIRLANIR?

>>> TIRAŞ FIRÇALARININ BAKIMI 

 

RELATED ARTICLES