Tıraş Sonrası: Losyon mu Balsam mı?

Tıraş Sonrası: Losyon mu Balsam mı? - Mühle Tıraş Kültürü

Tıraş Sonrası: Losyon mu Balsam mı?

Tıraş sonrası bakım, tıraşın son önemli adımıdır. Tıraş esnasında nem kaybeden ve jilet darbesiyle daha da gerilen cildimiz, kendine gelmek için yardımımıza ihtiyaç duyar. Aksi takdirde tıraş sonrası tahriş, kızarıklık, yanma, kuruluk gibi rahatsızlıklar kendini gösterir. Bu aşamada kullanıcılarımızdan en çok aldığımız soru tıraş sonrası losyon mu balsam mı kullanılacağıdır. Balsam ve losyon tıraş sonrası için antiseptik bileşenler içeren iki ana üründür, aynı amaca hizmet ederler: tıraş sonrası cildi yatıştırma ve nemlendirme. Ancak aralarındaki belirgin farkları bilmemiz, kendi cilt tipimiz ve ihtiyaçlarımız için en doğrusunu seçmemizde önemli.

Tıraş Losyonu

Tıraş losyonu daha çok su, daha az miktarda yağ içeren sıvı formda bulunan tıraş sonrası ürünlerdir. İçeriğinde balsamdan daha çok miktarda alkol bulunur. Burada karıştırılmaması gereken önemli bir konu, tıraş sonrası losyonlar ile tıraş sonrası splash ürünlerinin farklı olduğudur. Losyonlar splash ürünlerden önemli miktarda daha az alkol içerir, daha az kurutma eğilimindedir ancak antiseptik etkisini de korur. Kokusu balsama göre daha yoğun ve kalıcıdır. Tıraş sırasında açılan gözenekleri kapatır, içeriğindeki alkol bakterileri öldürür, hafif kesikler üzerinde antiseptik etki sağlar. Cildi sıkılaştırır ve nem verir. Tıraş losyonu kalıcı bir kokuya sahip olduğundan, ardından kolonya kullanmaya gerek yoktur.

Tıraş losyonu  

Neden Losyon Tercih Edilmelidir?

Eğer tıraş sonrası cildinizde hafif kuruluk yaşıyorsanız, Mühle tıraş sonrası losyon hızla gözeneklerinizi kapatıp cildinize nem vererek yatışma sağlar. Tıraş sonrasında tahriş, yanma, kızarıklık, aşırı kuruluk gibi problemleriniz yoksa, sadece cildinizin yumuşayıp yatışmasına ihtiyaç duyuyorsanız losyonlar tam size göredir. Sakallar uzadığında büyüdüğü gözenek de zamanla genişler. Mühle tıraş sonrası losyonlar güçlü büzüştürücü özelliğiyle gözeneklerin hızla ve mükemmel şekilde kapanmasını sağlar. Mühle tıraş losyonları, tıraş sonrası kaşıntıyı yatıştırmak ve cildin UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olmak için şeker pancarından elde edilen özler içerir. Eğer cilt için harika ve aynı zamanda bir kolonya rolü oynayan tıraş sonrası bakım arıyorsanız, temiz içerikli Mühle tıraş sonrası losyonlarını mutlaka denemelisiniz.

Tıraş losyonu alacak ancak hangi kokuyu seçeceğinizi bilmiyorsanız:

Sandal Ağacı Özlü Tıraş Losyonu, antimikrobiyal ve antienflamatuvar etkili sıcak ve çekici bir kokuya sahiptir. Sakinleştirici yabani iğde yağı, tıraştan sonra cildin tahriş olmasını önleyerek, hücre yapısının yenilenmesini destekler ve cildi korur. Yabani İğde Özlü Tıraş Losyonu taze meyveli, tatlı bir kokuya sahiptir. Nemlendiricili Aloe Vera Özlü Tıraş Losyonu, antienflamatuvar etkisinin yanında yaraların iyileşmesini desteklerken cilt tahrişini önlemeye yardımcı olur.

    

Tıraş Sonrası Balsam

Tıraş sonrası balsam daha çok doğal yağlar, daha az su içeren krem formunda yoğun bir nemlendiricidir. Cilde kaybettiği nemi güçlü şekilde geri vererek, yenilenmesini sağlar. Yüksek miktarda doğal yağların yanında Mühle tıraş sonrası balsamları, az miktarda alkol de içerir. Bu da cilt yüzeyindeki bakterileri öldürdüğünden faydalıdır. Mühle tıraş sonrası balsam ürünleri, hem soya yağı hem de avakado yağı bulundurur. Diğer bileşenlere ek, bu iki yağ cilde yoğun nem verir, besler ve yumuşatır. Tıraş sonrası losyonlarla karşılaştırıldığında balsamların kokusu daha hafiftir. Tıraş sonrası balsam, gözenek kapatıcı, sıkılaştırıcı etki yerine nem vermede daha güçlü bir üründür.

Neden Balsam Tercih Edilmelidir? 

Eğer tıraş sonrası cildinizde belirgin kuruluk hissediyorsanız, yanma, kızarıklık, tahriş gibi problemler yaşıyorsanız balsam sizin için doğru bir tercihtir. Tıraş sonrası yaşanan cilt problemlerini daha güçlü şekilde önlemek üzerine tasarlanmış yoğun bir üründür. Keyifli bir tıraşın ardından cildiniz kuruluktan geriliyor, ya da ikinci perdenin köpüğünü sürerken bile cildinizde hafif yanmalar hissetmeye başlıyorsanız, tıraş sonrası balsam sürdükten sonra cildinizde hızlı bir rahatlama ve yatışma hissedebilirsiniz. Az miktarda alkol içermesi tıraş esnasında açılan gözeneklere bakterilerin yerleşmesini önler. Mühle tıraş sonrası balsamın avantajı doğal içeriği ile olumsuz yan etkilere sebep olmamasıdır. Alkole karşı cildi hassas olan, kolonya benzeri ürünleri yüzüne sürdükten sonra yanma veya kuruluk hisseden erkekler, losyon, kolonya ya da daha yüksek miktarda alkol içeren splash gibi ürünler yerine balsam tercih etmelidir. Özellikle kış aylarında çoğumuzun cildi kurumaya daha meyilli olduğundan nemi cilde hapseden, onarıcı ve yenileyici etkili tıraş sonrası balsamları mutlaka deneyimlemelisiniz.

Eğer bir balsam almaya karar verdiyseniz ancak kokuları arasında tercih yapmakta zorlanıyorsanız size özel önerilerimizi okuyun:

Hassas ve reaksiyon vermeye meyilli bir cildiniz varsa taze aloe vera özünden elde edilmiş Aloe Vera Özlü Balsamı deneyin. Kuru veya normal bir cildiniz varsa, odunsu kokulardan hoşlanıyorsanız Mühle Sandal Ağacı Özlü Balsamı tercih edin. Cildiniz için özel bir tercihiniz yoksa farklı kokuları keşfetmekten hoşlanıyor ve güçlü bir nemlendirici arıyorsanız; palmitik asit bakımından zengin meyveli notalara sahip Mühle Yabani İğde Özlü Balsamı deneyebilirsiniz.

    

RELATED ARTICLES