BİR TIRAŞ FIRÇASININ ÖMRÜ NE KADARDIR?

BİR TIRAŞ FIRÇASININ ÖMRÜ NE KADARDIR? - Mühle Tıraş Kültürü

Alacağınız tıraş fırçasının ömrünün ne kadar olduğunu merak ediyorsunuz değil mi? Haklısınız.

Bize göre tüketici tarafından değeri her ne olursa olsun, bütçe ayrılıp alınan her ürünün tahmini ne kadar süreyle kullanılabileceği bilgisi her zaman şeffaf olmalıdır.

Mühle tıraş ürünlerinin en bilinen özelliği şudur: Hızlı tüketim ürünleri değildir. Kullan-at ürünlerin aksine, size uzun ömürlü ve sürdürülebilir ürünler sunar.

Kullanıcılarımızdan aldığımız sorulardan yola çıkarak, size Mühle tıraş fırçalarının tahmini  ömrü hakkında bilgiler vermek istedik.

Mühle tıraş fırçalarında üç farklı kıl seçeneği sunar: doğal kıl (domuz kılı), porsuk kılı (kendi içinde derecelere ayrılır) ve Mühle’nin patentli üretimi olan sentetik kıl ( kendi içinde iki türe ayrılır).

Size domuz, porsuk ve sentetik kıllı tıraş fırçalarının tahmini ömrü ve ömrünü etkileyen etkenler hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz.

Öncelikle tıraş fırçasının ömrünü etkileyen üç önemli etkenden bahsedelim:

  • Sakal uzunluğu
  • Kullanım sırasında uygulanan basınç
  • Temizleme ve bakım şekli
  • Kullanım sıklığı

Tıraş fırçasının ömrü bu etkenlere bağlı olarak ciddi oranda kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Buna bağlı olarak bazı kullanıcılar bir tıraş fırçasını on seneden daha fazla kullanırken bazıları ise üç dört seneden sonra fırçasını değiştirme ihtiyacı duyuyor.

Tıraş fırçasında performansı etkileyen en önemli faktör, kılın su tutabilme kapasitesidir. Kıl bünyesinde ne kadar fazla su tutabilirse, sabun ya da krem ile gösterdiği performans da bu ölçüde iyi olacak ve size keyif verecektir. Kıl tipi, bilinenin aksine tıraş fırçasının ömrünü etkileyen önemli bir faktör değildir. Kıl tipi, size tıraş esnasında performans sağlar.

Mühle porsuk kılları kendi içinde üç farklı türde sunuluyor. Bunlar en nadir bulunanı ve en üst kalite olarak geçen boz porsuk, orta kalite olarak geçen ince ve saf porsuktur. 

Ortalama bir kullanım süresinden bahsedecek olursak, iyi bakılan porsuk bir tıraş fırçasını yaklaşık 7 yıl kullanmanız mümkün.

Yukarıda bahsettiğimiz etmenleri gözden kaçırmadan tıraş fırçanıza iyi baktığınızda bu süre 10 yılı da bulabilir.

Mühle’nin kendi patentli üretimi olan sentetik Silvertip Fibre® kılı ise şaşırtıcı şekilde porsuk kılından daha dayanıklı ve daha uzun süre kullanılabilir. İyi bakılan bir sentetik tıraş fırçasının ortalama kullanım ömrü yaklaşık 10 yıldır.

Bu bilgilere ek olarak şunlar da söylenmelidir:

1 – Mühle, bazı kategorilerde fırça başlıklarının değiştirilmesini mümkün kılar. Fırçanız uzun süre sonrasında deforme olduğunda ya da kıl tipini değiştirmek istediğinizde fırça başlığını çevirerek açabilir ve yeni başlığınızı takabilirsiniz.

Bu özellik şu kategorilerde mevcuttur: HEXAGON – KOSMO – STYLO – PURIST – EDITION – SEYAHAT.

2- Tıraş fırçası kıllarının dayanıklı kalabilmesini sağlayan en önemli faktör, kullanımdan sonra fırçanın çok iyi durulanması ve iyi muhafaza edilmesidir. Tecrübelerimize dayanarak söylemeliyiz ki, tıraş fırçasını iyi durulamak sanılanın aksine dikkat gerektiren bir eylemdir. Bu nedenle ilgili blog yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

İlginizi çekebilecek diğer başlık: TIRAŞ FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

RELATED ARTICLES